© 2022 | All rights reserved

Realisatie door Studio X

Over ons

Jij wilt graag je eigen huis bouwen en wilt graag weten wat er mogelijk is binnen jouw budget? Dan ben je bij Heerlijkhuis aan het juiste adres! Een eigen gebouwde woning, een ontwerp naar wens en smaak waarbij rekening wordt gehouden met jouw budget! Daarbij hoef je tijdens de bouw geen rekening te houden met tekeningen, vergunningen en andere processen, want deze worden allemaal door Heerlijkhuis bouwen geregeld!

Maak kennis met het team van Heerlijkhuis bouwen. Onze adviseurs helpen je graag verder en begeleiden je tijdens het proces van de bouw. Onze vakmensen gaan vol passie aan de slag met de bouw van jouw woning!

Rutger Bruins - Heerlijk Huis Bouwen

Rutger Bruins

Commercieel adviseur

Rick Brunnenkreef

Calculator

Tom Overbeek - Heerlijk Huis Bouwen

Tom overbeek

Commercieel adviseur

Olaf Bak - Heerlijk Huis Bouwen

Olaf Bak

Commercieel manager

Heerlijkhuis bouwen is gestart in 2019 en een onderdeel van de Lichtenberg Bouwgroep. Met meer dan 85 jaar woningbouw ervaring binnen de Lichtenberg Bouwgroep, beheersen we het ambacht van huizen bouwen. Daarmee ben jij verzekerd van de juiste kwaliteit en afwerking! Vanuit deze ervaring binnen de Lichtenberg Bouwgroep kunnen wij verschillende types en stijlen als inspiratie laten zien!

Veelgestelde vragen

De kosten van een huis bouwen verschillen per woning. Dit is afhankelijk van de grootte, het materiaalgebruik en het afwerkingsniveau van de woning. Bij HeerlijkHuis kun je een huis bouwen vanaf €294.000. Het gaat hier om type Julia – Comfort. Hierin zijn de ontwerpkosten, materiaalkosten, reisgeld en onvoorziene kosten meegenomen. Als je onze configurator gebruikt zie je ook dat er keuze is uit verschillende opties. Voor deze opties betaal je een meerprijs. Kies je er bijvoorbeeld voor om de steen wit te sausen, betaal je een meerprijs van €8.500 en wil je graag een uitbouw van 1.200 mm op de begane grond, dan betaal je hiervoor €16.000. Dit staat allemaal overzichtelijk, met bijbehorende impressie, in onze configurator.

Op de specifieke gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.  Wijzigingen voorbehouden. Prijzen kunnen in de loop der tijd veranderen door bijvoorbeeld stijgingen in de materiaalkosten. 

Bij HeerlijkHuis is al veel inbegrepen. Onder andere de volgende zaken:

 • Ontwerp- en constructeurkosten
 • Twee elektrische sonderingen
 • Vooroverleg- ontwerp bij gemeente
 • Bouwaanvraag
 • Begeleiding door een vaste adviseur tijdens het gehele traject
 • Behangklare wanden
 • Gespoten plafonds
 • Opleveren met Vereniging EigenHuis

Bijkomende kosten zijn bijvoorbeeld:

 • Leges voor de gemeente ten behoeve van de omgevingsvergunning. Deze verschillen per gemeente en kunnen worden bekeken op de website www.bouwleges.nl
 • Grondonderzoeken en andere onderzoeken die eventueel door de gemeente worden gevraagd ten behoeve van de omgevingsvergunning.
 • Aansluitkosten nutsbedrijven (gas, water, elektra en riolering). Deze kosten verschillen per regio.
 • Eventuele extra kosten voor een paalfundering of grondverbetering. De kosten zijn afhankelijk van de draagkracht van de grond.
 • Aanleg van eventuele tijdelijke bouwweg om de bouwlocatie te bereiken.
 • Tuinaanleg
 • Voor het bouwen op kavels buiten een straal van 100km van Rijssen, zullen wij een reisvergoeding rekenen afhankelijk van de afstand.

Graag maken we samen met u een financieel overzicht om alle kosten duidelijk in kaart te brengen.

De basisontwerpen hebben maar één doel:het eenvoudiger maken van keuzes en het bouwen van een woning voordeliger maken. Natuurlijk heeft u specifieke wensen die u graag wilt toevoegen. Graag nodigen wij u uit om uw persoonlijke situatie te bespreken. Wilt u graag tuindeuren, een veranda of een geïsoleerde berging? Er is heel veel mogelijk!

Traditioneel bouwen betekent dat de woning op de bouwplaats zelf in elkaar gemetseld wordt door onze eigen metselaars, onze timmerlieden ook op locatie aan de slag gaan en we gebruik maken van betonnen breedplaatvloeren. Dit is een zeer betrouwbare bouwmethode omdat we van tevoren een goede constructieberekening moeten maken en jullie huis dus altijd stabiel in elkaar zit, dit zorgt er ook voor dat je huis een lange levensduur heeft. Waar je dan wel rekening mee moet houden is dat de bouwtijd langer zal zijn dan bij bijvoorbeeld houtskeletbouw en wij afhankelijk zijn van de weersomstandigheden, omdat er dus op locatie gewerkt wordt.

Als je een eigen huis laat bouwen krijg je meestal te maken met de welstandcommissie binnen een gemeente. Deze commissie kijkt of de woning binnen de omgeving past en of de woning veilig gebouwd wordt. De eisen waar zij naar kijken staan vermeld in verschillende nota’s en plannen binnen de gemeente, ook wel bestemmingsplan genoemd. De aanvraag van een vergunning kan afgewezen worden als de welstand een negatief advies geeft.

Er is altijd de mogelijkheid om voor de aanvraag van de vergunning een preadvies aan te vragen bij de welstandcommissie. De welstandcommissie geeft dan alvast een advies over de bouwplannen zodat wij deze nog kunnen aanpassen voordat de vergunning daadwerkelijk wordt aangevraagd. Maar maakt je vooral niet druk over de aanvraag van vergunningen en een preadvies, HeerlijkHuis regelt dit allemaal! Als wij bezig zijn met het proces van de bouwvergunning, kun jij je bezig houden met het interieur en afwerking van de woning!

Kortgezegd meet je met het uitvoeren van sonderingen hoeveel gewicht de ondergrond kan dragen. Hier kom je achter door met een zogenoemde sondeerconus in een constante snelheid de grond in te drukken. De grond geeft bij het drukken een bepaalde weerstand. De resultaten van zo’n onderzoek worden weergegeven in een sonderingsrapport. Aan de hand van deze resultaten wordt de lengte, dikte en aantal palen bepaald. In sommige gevallen is er al een rapport aanwezig van de kavel of een kavel in de directe omgeving. Het is verstandig om hier vooraf naar te informeren. De kosten voor het uitvoeren van een sondering zijn bij HeerlijkHuis inbegrepen.

Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW.